De paden op, de lanen in….. 😊

De paden op, de lanen in….. 😊

Met de lente en de zomer in het vooruitzicht zijn we nog meer geneigd om lekker naar buiten te gaan en te gaan wandelen. De zon lonkt al behoorlijk naar jou. En ook al is hij op sommige dagen nog verscholen achter wat bewolking, we krijgen onbewust de kriebels om onze benen te activeren en de frisse buitenlucht op te snuiven.

Inmiddels zijn er al verschillende wandelapps ontwikkelt om ons daarbij te ondersteunen. Heb jij al de Ommetje app ontdekt? Die is mede ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Zijn bijdrage is o.a. dat hij na iedere wandeling een interessant hersenfeitje vertelt. Maar het gaat natuurlijk om het dagelijks bewegen.

Want bewegen en wandelen is super gezond en goed voor je. Het is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie van je dagelijkse wandeling. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

En met de Ommetje app hoef je het niet alleen te doen. Je kan met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie beginnen. Of je gaat de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Je bent dan op een andere manier toch samen aan het wandelen. Het is ontzettend leuk om zo elkaar te motiveren.

Maar natuurlijk kan je ook altijd met vrienden of familie afspreken om gezellig tijdens het wandelen bij te praten. Natuurlijk kan een flesje water en een stuk fruit niet ontbreken. Of maak het nog iets gezelliger door te pauzeren met een kleine picknick.

Veel wandelplezier toegewenst!