Beste Podoloog Mariahoeve? Verhelp uw voet- en rugklachten! Podo-Start

Uw Podoloog in Mariahoeve

Uw Podoloog in Mariahoeve

Bent op op zoek naar een podoloog in Mariahoeve? We leggen u graag uit wat podologie is, wat een podoloog voor u kan doen, bij welke klachten u contact op kunt nemen en hoe het verder in zijn werk gaat. Als u dit artikel op uw gemak doorneemt dan weet u al snel wat een podoloog bij u kan doen als u bijvoorbeeld voetklachten heeft. Zo gaat u goed voorbereid naar een intakegesprek.

Wat is een podoloog Mariahoeve?

Voordat u de podoloog Mariahoeve gaat bezoeken, is het fijn om te weten wat een podoloog precies doet. Bij podologie gaat het over een vorm van therapie die zich richt op het voorkomen en het behandelen van klachten aan de voet, maar ook richt het zich op stoornissen in de voet. Er kunnen bijvoorbeeld corrigerende en beschermende technieken toe worden gepast aan de voet. Hierbij kunt u denken aan ortheses, maar ook aan schoen- en zoolcorrecties. Er kunnen echter ook klachten zijn aan het houdingsapparaat en bewegingsapparaat, zoals rugklachten, maar die kunnen dan veroorzaakt worden door voetklachten. Ook deze kunnen binnen de podologie worden voorkomen en behandeld worden.

Werkzaamheden podoloog Mariahoeve

De werkzaamheden van de podoloog Mariahoeve zijn erg breed. Wat er gedaan wordt, hangt ook af van de situatie:

  • Er kan hulp worden geboden bij voorvoetklachten, hielklachten, zenuwklachten, teenafwijkingen en ook bij voetklachten bij kinderen.
  • Als u last heeft van zwakke of gevoelige voeten, dan kan dat grote invloed hebben op uw houding en hoe het lichaam zich beweegt.
  • Bij plat- en holvoeten kan er later sprake zijn van rugklachten. Als er verkeerde schoenen worden gedragen kunnen deze zorgen voor klachten bij het houdings- en bewegingsapparaat.
  • Als er sprake is van scheefstand in de basis van de voet, dan kan dat zorgen voor houdingsveranderingen in de knie, heup en rug. U kunt hierdoor verkeerd gaan lopen en staan.

Hoe dan ook zal er altijd gekeken worden naar uw persoonlijke situatie. U kunt contact opnemen wanneer dat u ergens last van heeft, er wordt dan gevraagd wat de klachten zijn en dan kan de intake in worden gepland. Er zal dan altijd lichamelijk onderzoek worden verricht (zoals kijken naar uw houding tijdens het lopen en staan bijvoorbeeld), maar er zal ook naar uw voeten worden gekeken en naar uw schoenen bijvoorbeeld. Er komen ook mensen naar de podoloog Mariahoeve als zij bijvoorbeeld al steunzolen hebben. Er kan van daaruit gekeken worden wat er gaande is en dan wordt er een behandelplan opgesteld.

Last van uw voeten? Doe er wat aan!

Als u al een tijdje last heeft van uw voeten, is het toch echt tijd om er wat aan te doen. U kunt kijken wat de podoloog Mariahoeve voor u kan betekenen. Waarom is het belangrijk om snel te handelen? Als u last heeft van uw voet, is de kans groot dat u na een tijdje anders gaat lopen. Hierdoor kunt u bepaalde klachten wellicht even voorkomen, maar er zullen al snel elders klachten ontstaan. U gaat bepaalde lichaamsdelen ontlasten, maar andere delen weer meer belasten. De klachten zullen zich verplaatsen en dan is het steeds lastiger om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen. Daarom is het belangrijk dat u er op tijd naar laat kijken zodat de podoloog Mariahoeve snel kan beoordelen wat er gaande is en de behandeling op kan starten.

Intake podoloog Mariahoeve plannen

Een bezoekje aan de podoloog Mariahoeve zal zich in de eerste instantie focussen op onderzoek. Er wordt hierbij gekeken naar de menselijke houding. Ook wordt er gekeken hoe dat hier invloed op uitgeoefend kan worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld kleine elementen onder het zoolvlak van de voeten worden geplaatst. Dankzij de propriocepsis werken de zooltjes direct in op uw actieve houdings- en bewegingsmechanisme van het lichaam. Bij een eerste afspraak is het volgende van groot belang:

  • U geeft een omschrijving van uw klachten (denkt u aan wanneer u meer last heeft, wanneer het is begonnen, wat u nu bijv. niet meer kunt doen, etc.).
  • Het beste kunt u bij een intakegesprek de schoenen dragen die u het meeste draagt. Als u ook sport, is het van belang dat u ook uw sportschoenen meeneemt.
  • Uw identiteitsbewijs en verzekeringspasje moet u ook altijd meenemen.
  • Mocht u een verwijzing hebben van de huisarts, dan is het ook fijn als u deze mee kunt nemen naar de podoloog Mariahoeve.

Gedurende een consult zal de register podoloog Mariahoeve proberen om er achter te komen waar dat de pijn zit en waar dat deze dan precies vandaan komt. Er zal dan eerst een anamnese plaatsvinden (er worden vragen gesteld over bijvoorbeeld sport, hobby en beroep, maar ook over uw klachten en de voorgeschiedenis van uw klachten). De volgende stap is een ganganalyse. Dit wil zeggen dat de podoloog Mariahoeve een stukje met u gaat lopen, en zo kan uw looppatroon worden geanalyseerd. Tijdens de houdingsanalyse wordt uw houding bekeken en gedurende het functie onderzoek zal de podoloog Mariahoeve kijken of dat uw voeten op de juiste manier functioneren. Aan het einde wordt er nog een 3D scan van uw voet gemaakt en wordt er gekeken naar de slijtage van uw schoenen (wanneer daar sprake van is). Alle gegevens worden vervolgens met u gedeeld en besproken.

Afspraak maken podoloog Mariahoeve

Inmiddels weet u wat een podoloog Mariahoeve voor u kan doen. Maak daarom snel een afspraak zodat u weet wat de voordelen voor u zijn! Het enige wat u hoeft te doen is telefonisch contact op te nemen en dan kan alles in gang worden gezet. De podoloog Mariahoeve staat dagelijks voor zijn klanten klaar en doet er alles aan om u zo snel als mogelijk te helpen. U hoeft ook nooit lang te wachten, er zijn namelijk geen wachtlijsten en de kans is groot dat u deze week nog terecht kunt bij de podoloog Mariahoeve. Als u vragen heeft kunt u ook altijd contact opnemen, zodat deze snel worden beantwoord. Wij begrijpen dat het voor u fijn is om te weten waar dat u terecht kunt. Wij staan altijd voor u klaar.