WINTER of CORONA DIP? Bewegen helpt!

Het kan soms best lastig zijn om in de winter naar buiten te gaan. Vaak is het donker, guur of staat er een snijdende wind. Op die momenten is het goed dat er een goede vervanging is voor de dagelijkse wandeling en frisse neus. Dat is namelijk o.a. Nederland In Beweging. Het dagelijkse tv programma van Omroep Max waarin je toch een kwartier lang aan het bewegen bent én je bent niet alleen. Vele duizenden Nederlanders bewegen mee met het populaire programma.

Als eerste is er een warming up, dan wordt het tempo opgevoerd. Daarna komen de been- en rompoefeningen aan bod. Tenslotte is er een cooling down. De oefeningen en het tempo is echt voor iedereen haalbaar. En als je snel uit balans bent kan je er altijd een stoel bij pakken voor extra steun.

Ook staan er op You Tube veel video’s online voor senioren om lekker te bewegen. Er wordt bijvoorbeeld door Achmea Health Centers thuistrainingen verzorgd voor allerlei doelgroepen om functioneel te bewegen. Er is genoeg keus om sportief aan de slag te gaan.

Mocht er in de loop van de dag toch een zonnetje gaan schijnen en lonkt er een strak blauwe lucht? Schroom dan niet om alsnog naar buiten te gaan voor een ommetje. Het is niet alleen goed voor ons immuunsysteem en maar ook voor ons humeur. Want wetenschappers zeggen dat als je voldoende daglicht krijgt in de winter dat ook effect heeft op je nachtrust. En wie goed kan slapen heeft ’s ochtends een beter humeur. Dat is toch wel waard om uit te proberen nietwaar?

Vooral ook in deze lockdown waarin we zitten is het belangrijk om aan ons mentaal welzijn te denken. Veel beweging en wandelplezier toegewenst!

Nederland in Beweging